Vijf redenen om te kiezen voor coaching

1. Je hebt een uitdagende nieuwe baan waar veel van je verwacht wordt.

Je wilt zo snel mogelijk je visie en koers scherp hebben, zodat je vol aan de slag kunt. Als je begint met een nieuwe baan komt er van alles op je af. Werk, medewerkers, collega’s, klanten, richtlijnen en procedures – alles en iedereen verwacht wat van je. Voor je het weet ben je verdwaald in dit krachtenveld en wordt je geleefd door de waan van de dag. Coaching helpt je om je waarom, je hoe en je wat scherp te krijgen en daar koers op te houden.

2. Je bent goed in je werk, iedereen is blij met je. Maar je komt te vaak ’s avonds moe thuis en kijkt dan met weinig voldoening terug op je dag.

Ons energieniveau is een goede indicatie van of we met de goede dingen bezig zijn. Je kunt moe en voldaan zijn, dan weet je dat je goed zit. Je kunt ook moe en leeg zijn en moeilijk opladen. Dan is er ergens een energielek. Coaching helpt om je situatie nuchter onder ogen te zien, te kiezen voor wat echt belangrijk voor je is en daar de juiste stappen in te zetten. Zodat wie je bent en wat je doet weer in balans is.

3. Je weet wat je wilt, maar het lukt je niet om je aan je voornemens te houden.

We kennen allemaal de goede voornemens voor het nieuwe jaar. Voor het einde van januari zijn de meeste al gesneuveld. Nieuw gedrag aanleren vraagt veel van ons. Het oude gedrag heeft zich als diepe karrensporen in ons vastgezet. Letterlijk, zoals we leren van de neuropsychologie. Coaching houdt je bij de les, net zolang totdat er een nieuw pad is gevormd en je niet meer automatisch wordt teruggezogen in je oude patroon.

4. Je organisatie reorganiseert of is gereorganiseerd en je kunt je balans niet terugvinden.

Een reorganisatie kan je wereld doen schudden, zelfs als je zelf redelijk buiten schot bent gebleven. Het kan gevoelens oproepen van onzekerheid, boosheid, zinloosheid of eenzaamheid. Coaching geeft je je vertrouwen terug.

5. Je werk geeft je teveel stress en je weet niet hoe je eruit moet komen.

Werken is topsport. Goed in conditie zijn en blijven is een kunst. Omstandigheden kunnen je uit balans brengen. Karaktertrekken kunnen je dwarszitten. Coaching stimuleert je om al je hulpbronnen in te zetten. Waardoor je stopt met malen en je behalve je denkvermogen ook de wijsheid van je lijf en je gevoelsleven aan gaat spreken – je fysieke en je emotionele intelligentie. Waardoor de rust ontstaat om te leren en te veranderen.

Anneliese van Oort, projectleider Vluchtelingenwerk

“Met haar empathische persoonlijkheid schept Marga tijdens de coaching een veilige omgeving. Met haar inzichten en de structuur die zij biedt, maakt zij het mogelijk om ambities en dromen te (her)ontdekken en de kracht en balans te vinden om deze uit te voeren.”

Man, international sales manager

Marga is een geduldige en talentvolle coach. Ze is in staat in een aantal korte sessies tot de kern van het probleem te komen en je weer op weg te helpen. Ze legt je geen antwoorden voor, maar geeft je vragen mee die je jezelf moet stellen om tot die antwoorden te komen. Tijdens de eerste aantal gesprekken ga je terug naar de basis door middel van het ontdekken van je kernwaarden en normen. Zodra die helder zijn bouw je hier mee verder. Door deze kernwaarden en normen scherp te hebben ben je je er bewust van dat ze vaker terugkomen in je leven en dat je hier in de toekomst vaker gebruik van kunt maken en op terug kunt vallen. Dit heeft mij inzicht en zelfacceptatie gegeven. Ik kan makkelijker verschillen overkomen omdat ik snapt waar ze vandaan komen. Wanneer je voor jezelf kleur bekent is het voor anderen makkelijker om je te accepteren, en makkelijker om daar mee om te gaan. Als je weet wie je zelf bent, is het voor anderen makkelijker om daarmee te dealen.