Levensloop

Tob niet, het komt toch anders

Zo’n dertig jaar kom ik inmiddels in allerlei organisaties, in verschillende gedaantes. Ik startte bij de Sociale Verzekeringsbank in Amsterdam. Aanvankelijk gaf ik daar vooral bedrijfsinterne vaardigheidstrainingen. Na drie jaar stapte ik over naar Schouten & Nelissen, waar ik na verloop van tijd vooral veranderingsprocessen begeleidde in de rollen van consultant en coach.

In 1996 startte ik samen met drie andere vrouwen het bedrijf Continuo. We werkten er aan het vergroten van zelfsturing, resultaatgerichtheid en ondernemerschap in organisaties, vanuit de filosofie dat organisaties pas veranderen als de mensen veranderen. Daarom werkten we met alle geledingen in de organisatie: met individuele medewerkers, teams, leidinggevenden en de directie. In die tijd waren we ook verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de skills en de leercultuur in diverse MBA-programma’s van TSM, de businessschool van TU Twente.

Tussen 2003 en 2006 was ik als coach en programmaleider actief in internationale managementprogramma’s. Sinds 2006 werk ik vanuit mijn eigen praktijk en bij voorkeur in de rol van coach: individuen en teams begeleiden bij het vinden van de antwoorden op dringende vragen in hun werk en leven. Nog steeds gaat het mij om verandervragen. Nu verandering noodzaak en dagelijks praktijk is geworden, vind ik het eindeloos boeiend de brug te vinden tussen de dynamiek van een organisatie en het commitment van het individu.

Ik ben ICF gecertificeerd co-active coach en NIP geregistreerd arbeids- en organisatiepsycholoog.

Samen met man en twee katten woon ik in het lommerrijke Rossum. Deze Parel van de Bommelerwaard maakt deel uit van het dunst bevolkte stukje centraal Nederland. Iedere avond kom ik er thuis in een wondermooi oer-Nederlands landschap. Als ik ‘s ochtends de voordeur open, sta ik binnen vijf minuten in een weids panorama van water, wolken, weiden en dijkwoningen. Hier kom ik tot rust. Wandelend langs het water of werkend in de tuin laad ik mezelf op. Om van hieruit iedere keer weer enthousiast in de hectiek van organisaties te stappen.

Jeroen Dekker Meijboom,
Manager Bredenoort

Marga is een zeer kundige en meelevende coach. Ze is begripvol en niet bang om de zaak op scherp te zetten. Ik waardeer Marga haar directheid en haar durf om door te vragen. Ze gaat een moeilijke situatie niet uit de weg. Tijdens haar coaching laat ze mensen zoeken naar de basis. Ze probeert mensen zelf te laten ontdekken wie zij zijn door op een prettige manier de juiste vragen te stellen. Ze krijgt mensen in beweging om hun bezwaren weg te nemen. Ze heeft mensen opnieuw met elkaar laten samenwerken.

Curriculum Vitae

Klik hier voor curriculum vitae