Wakkere organisaties

Ons werk kan ons enorm veel voldoening geven. Ons werk kan ons enorm uitputten. Een wakkere organisatie heeft aandacht voor de stressoren en energiebronnen in het werk en stuurt actief op een positieve balans op alle niveaus –  individueel,  team en organisatie.

Duurzame inzetbaarheid

  • We worden uitgedaagd en kunnen groeien en ontwikkelen in ons werk. We doen waar we goed in zijn. We doen wat betekenis voor ons heeft.
  • We hebben een duidelijke rol en plaats in het team en leveren met plezier onze bijdrage.
  • De balans tussen werkstress en werkplezier is oké.

Dit maakt ons veerkrachtig. In alle fasen van ons leven. En houdt ons ‘duurzaam inzetbaar’.

‘Organisaties gaan beter als mensen beter gaan’

Fit en gezond ons pensioen halen is een hele kunst. We leven met stress en mentale problemen zijn inmiddels de belangrijkste reden voor ziekteverzuim. Bijna 800.000 mensen kampen met depressieve klachten, 14 procent van de werknemers heeft burnout klachten (met een gemiddeld verzuim van 189 dagen), 29 procent van de Nederlanders is zeer vermoeid. Dat zijn enorme aantallen en aandacht voor mentale gezondheid is een must in organisaties.

 Positieve Psychologie

Deze nieuwe loot aan de psychologieboom is pas 15 jaar oud en richt zich op de gezonde en gelukkige mens. De mens die wakker is, in zijn kracht staat en daarmee het beste van zichzelf in de wereld kan zetten. Dat is veel meer dan een mens die vrij is van psychische klachten.

Krachtgericht werken

Een wakkere en gelukkige werknemer weet waar hij sterk in is, kent zijn kernwaarden en stelt deze centraal in het werk. Gedrag is gebaseerd op eigen talenten en kernwaarden. Het resultaat daarvan een gevoel van welbevinden omdat je doet wat betekenis heeft voor jezelf en voor anderen.

Een wakker en gelukkige team geeft ruimte aan de kracht van haar leden en weet deze te bundelen en te richten op betekenisvolle doelen.

Een wakkere organisatie is een gemeenschap die haar kernwaarden kent en hier compromisloos op stuurt. Zij biedt hiermee een waardevolle context, waarvoor mensen het beste van zichzelf in gaan zetten.

Interventies

Vanuit dit perspectief heb ik de afgelopen jaren veel programma’s ontwikkeld en uitgevoerd voor organisaties en voor de open markt.

lees hier meer over bedrijfsinterne programma’s

lees hier meer over open opleidingen